True
Amusement.TV - TV kijken via internet, de beste Amusement tv-programma's bij elkaar! Nederland.FM   Nederland.TV   Podcast.NL   Contact   Privacy & Cookies  

Ondertussen aan de Hofvijver - Alle afleveringen


Ondertussen aan de Hofvijver
Ondertussen aan de Hofvijver: Afl. 3

Minister Hugo de Jonge praat Splinter Chabot bij over de opgelopen kosten en alle gebreken die aan het licht zijn gekomen. Splinter bekijkt met architect Joep Mol hoe de nieuwe publieksentree van de Eerste Kamer eruit gaat zien. Het publiek loopt straks onder een van de meest bijzondere plafonds van het Binnenhof door. Samen met voormalig Eerste Kamervoorzitters Yvonne Timmerman-Buck en Ankie Broekers-Knol dwaalt Splinter door de gangen van de Eerste Kamer. Historicus en theatermaker Eveline van Rijswijk belicht diverse bijzondere vrouwen uit de geschiedenis van het Binnenhof.

Ondertussen aan de Hofvijver
Ondertussen aan de Hofvijver: Afl. 1

Architecten Camiel Berns en Eric van Noord buigen zich tijdens de renovatie over het voormalig Hotel Central uit 1911, onderdeel van de Tweede Kamer. Berns en Van Noord zijn vastbesloten om de sfeer van vroeger in een modern jasje terug te brengen en laten Splinter zien hoe ze dat gaan doen. Ook kleurhistorisch onderzoeker Judith Botan hoopt de kamers in het voormalig ministerie van Justitie van de Tweede Kamer weer in ere te herstellen en zij vertelt Splinter over een bijzonder en peperduur behang uit die tijd. Splinter haalt herinneringen op aan het Binnenhof met VVD-fractievoorzitter Ed Nijpels en Telegraaf-journalist Sjuul Paradijs.